Здравейте вече трета седмица имам Alfa Romeo 159 1.9 JTDm...от самото начало обаче ми прави впечатление, че втора предавка влиза турдно. Под трудно имам в предвид че лоста не влиза мазно има има някакво въпротивление...все едно влиза на две степени. Като включвам предавката по метода на двойния амбриаж проблеми нямам лоста си влиза мазно. Съединителя е мек и си отделя на около 1/3 от хора на педала, не претриса при потегляне. Също забелязвам като карма на дълъг път че при превключване и рязко пускане на съединителя се чува тупкане "туп"..."туп" при всяка смяна на предавките(на 2-ра и на 3-та съм го забелязал). Посъветвайте ми на къде да гледам за проблема...масло на кутията...съединител или някой тампон...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Трудно превключване на 2-ра прадавка - Алфа Ромео 159
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщениеМи няколко човека писаха че са отваряли кутията и им излизало по 600-700. Зависи какъв е проблема. За да влиза нормално с двоен съединител ми мяза на отишъл синхронизатор?Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
-
След майтапа за двойния съединител сега сериозно-и при мен влиза така втората дори и след смяна на масло на ск. кутия и така вече 2г. и 25к. км.Ши....ната Зафира от подписа включваше така още като я взех от магазина и изкара 6г. и 360к. км,преди да я продам,така че мисля,че това не е кахър за мислене.159 SW 2.4 Jtdm 2007
156 TS 1.8 1999
Avensis SW 2.2 D4D 2011
Comment
-
И аз си мисля, че нищо и няма на кутията...все пак е карана кола не може да включва като по масло, но от Фиат форума ме разсипаха с някви ремонти по 1000 лева, колко счупена била кутията ала бала...то по тая логиак всички двигатели са проблемни щото някои късат ангренажен ремък
Comment
-
Както колегата каза, за да влиза лесно след двоен съединител, то работата е ясна. Скапана работа на кутията, в следствие от използване на препоръчително масло, в комбинация със скапаната скоростна кутия по принцип.
Ремонта ѝ не е 3к, а е доста по-евтино.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
Comment